A BLISS 42 story

a bliss 42 story

Kezdetben volt az Ötlet – és imádtuk – de napi nyolc óra semmire sem elég…

Vizezett bor? Nem, köszönöm.

Fröccsöt árulni Thaiföldön a maga nemében jó ötlet, hiszen senki sem csinálja, és nem mellesleg ez a világ egyik legjobb itala.

Ezzel a gondolattal érkezett haza Dani 2015-ben Phuketről, ahová gyorsan vissza is repültek menyasszonyával, Barbival és egy közeli barátjukkal és leendő üzlettársukkal, Árpival, egy piackutatás erejéig. Maradjunk annyiban, hogy Thaiföldön farangként (fehérként – és mindegy, a világ mely sarkából érkeztél) vállalkozni, vagy Thaiföldre bármit is exportálni nem éppen sétagalopp.


A fröccsöt igazán csak mi magyarok csináljuk, isszuk, és imádjuk.

Bogyó a fröccsben…

Egy óriási hozadéka volt az utazásnak, ami mindent meghatározott, és megalapozta a sikert.

Bangkokban megkóstolták a legendás bubble tea-t, viszont a tea alapú, szirupos ital önmagában nem okozott akkora katarzist, mint a benne található különleges, gyümölcsös pukkanó bogyók.

Barbi a szirupos tea helyett friss, habzó, hűvös fröccsel képzelte a tökéletes kombinációt, és ha már így alakult, akkor vodka szódával is letesztelték.

Bevált! A legnépszerűbb koktélok, egy kis csavarral, a szádban pukkanó, gyümölcsös ízbombákkal megfelelő arányban keverve, egy újfajta itallá változtak, amit ráadásul biztonságos, lezárt pohárban kapsz.


Megszületett az egyedülálló Take Away Beach Cocktail.

A thaiföldi üzleti terv maradt, az ital frissült.

Számos üzleti út követte egymást Bangkok, Phuket, Tajvan, Kína rotációban. Cégalapítás, gyárlátogatások, üzleti kapcsolatok kialakítása, lokális környezet feltérképezése. Egy évvel az első tervek után megérkezett az első raktárkészlet Phuketre, megszületett a Beach Cocktail arculata, elkészült az első spot Kata Beach-en, és rendre érkeztek az első pozitív visszajelzések.

Árpi azóta is helyben koordinálja az üzletmenetet.

Az indulás mégsem könnyű, a farang elmélet betonkeményen működik: fehérként nagyon észnél kell lenned.


Tajvani gyárlátogatás menetrendje:


„Rendben, jöjjenek, egy óránk lesz. És fotózni tilos!”

Ez itt a kép helye a pukkanó bogyó gyártósorról, amit 2 percig láthattunk szigorúan üvegfal mögött.


No photo, please!

Gyerünk vissza Európába,
ezt mindenkinek meg kell kóstolnia!

A thaiföldi első lépések után az európai bemutatkozás volt soron.

Ne menjünk bele a száraz részletekbe, a jogi háttérbe, a céges működésbe, a termékfejlesztésbe (oké, ez a mi esetünkben speciel igen szórakoztató volt minden alkalommal :-))…

2017 nyarán járunk, tervek szerint a hazai indulás 2018 tavasza. A sors úgy hozta, hogy barátunk és azóta üzlettársunk, Laci „Randall” - miután Phuketen megkóstolta az eredeti, hamisítatlan Beach Cocktail-t - épp a legjobbkor érkezett meg párjával, Zsuzsival, mert az európai közízlés, gondolkodás és kommunikáció teljesen másfajta megközelítést igényelt, mint a thaiföldi.

Megszületett a Bliss 42 Popping Cocktail, és a mai arculatunk, ízeink és színeink. Immáron nem csak beach koktélról beszélünk, hanem fesztivál koktélról is. Felejtsd el egy életre, hogy kilökik a kezedből az italod, hogy foltos lesz a felsőd, vagy nem kívánt adalékok kerülnek az italodba.

A koktélod környezettudatos ÚjraPohárban, a gyerekeknek bio szörppel érkezik.

Indulunk!

A thaiföldi tapasztalatok és a hazai viszonyok alapján végül a fesztiválszezont tűztük ki célul, hogy bemutatkozzunk. A Bliss 42 Popping Cocktail nemcsak egy vadonatúj ital, hanem eddig nem létező kategória is a koktélok világában. Ha fesztivál és bevezetés, akkor illik igen fancy megjelenéssel bemutatkozni, és minden jelentős eseményen kiemelten részt venni.

2018 februárban járunk, ekkor érkezik meg Felhő a csapatba. Hozza a papírformát és az összes jelentős eseményt a szezonra, és nem utolsó sorban begurít egy eredeti kilencméteres, tükörezüst amerikai Airstream-et, ami, további három járművel, kinövi magát egy komplett food truck flottává. A franchise csomagjaink tovább bővülnek.

A Bliss Europe Zrt. megalapításakor már Légrádi Pétert, Daniék régi barátját is az igazgatók sorában üdvözöltük. Péter saját cége lassan húsz éve a hazai rendezvénytechnikai szakma egyik meghatározó vállalkozása.

Az első eseményen való megjelenés minden elképzelésünket felülmúlta, mind népszerűség, mind bevétel tekintetében. A Bliss 42 és egyúttal a Popping Cocktail, mint vadonatúj italkategória, hivatalosan is megszületett.

De ezzel az innováció még nem ért véget, nem ülünk a babérjainkon. Számos szezonális új íz és egyedi meglepetés van már a tervezőasztalon, illetve a csomagolás, kiszolgálás területén is folyamatosan dolgozunk a még praktikusabb, környezetbarát megoldásokon. Mert mi sem szeretjük a műanyagot, ahogy azt sem, ha az állat- vagy növényvilág látja kárát az emberi ténykedésnek.


Találkozzunk hamarosan!